Anisette – 28%, anijslikeur

De verse en gedroogde planten, zaden en bloesems die we in Anisette verwerken, komen uit verschillende Latijnse landen rond de Middellandse Zee. We stoken alle elementen apart tot esprits, die we zowel voor Anijslikeur als voor Anis gebruiken. Anis is vergelijkbaar met het Griekse Ouzo en het Franse, Spaanse en Siciliaanse Anis en het Turkse Raki.

Voordat we de likeur monteren, moeten de esprits geruime tijd rijpen. Anisette hoort namelijk compleet te zijn: rond, rijp en volumineus. Dit effect bereiken we pas als alle benodigde distillaten en bloesems met elkaar in evenwicht zijn. Alleen dan ontstaat de uitzonderlijk brede en lang dragende karakteristieke smaak.

Ananas – 24%, ananaslikeur

Ananaslikeur ondergaat verschillende bewerkingen. Allereerst ontdoen we de verse ananassen van hun schil en ‘hoofdtooi’. Vervolgens verwarmen we het vruchtvlees in brandewijn op laag vuur. Hierdoor komen de smaken goed los. Dan halen we het mengsel over in de distilleerketel.

Van de gedistilleerde drank gebruiken we slechts het ‘hart’. Dit mengen we met een eau de vie van vruchten, fijne suikers en andere natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is een natuurzuivere likeur van ananas.