Curaçao d’Orange – 28%

Alles wat gedistilleerd wordt, komt als een kleurloze transparante esprit uit de ketel. Aanvankelijk was Curaçao daarom glanzend helder. Door de eeuwen heen zijn er verschillende soorten esprits met kleur ontstaan. In eerste instantie met het oog op de toepassing (bijvoorbeeld in cocktails). Een ander motief voor bijkleuring lag in de smaak van de likeur: mokka wordt geassocieerd met bruin, aardbeien met rood et cetera. Daarnaast gaf de bereidingswijze – bijvoorbeeld percolatie (niet te verwarren met destillatie) soms ook een kleur mee.
Nederlanders maken al eeuwen Curaçao van sinaasappels uit Curaçao. Oranje Curaçao werd gekleurd met jaren gelagerde brandewijn en als feestdrank gedronken. Momenteel zijn Curaçao sinaasappels schaars en daarom prijzig. Gelukkig is er een uitstekend alternatief: de wilde pomerans, die ook in het Caraïbisch gebied groeit. Naast dit ras gebruiken wij zowel bittere als zoete Sevillas en Cubaanse sinaasappelen: in totaal zo’n 7 soorten, die onderling nogal in smaak verschillen. Tezamen zorgen zij voor de ronde, intense sinaasappelsmaak die zo kenmerkend is voor onze Curaçao d’Orange.

Crème de Menthe – 29%, Pepermuntlikeur

We bereiden onze Crème de Menthe met verse en gedroogde planten uit verschillende mediterrane landen. In de esprit die we stoken komt het raffinement van deze planten helemaal los. Het eindresultaat is een zeer aansprekend evenwichtig geur- en smaakpalet, waarin de munt subtiel maar onmiskenbaar aanwezig is.