Aardbeien likeur – 24%

Voor onze aardbeienlikeur gebruiken we diverse typen aardbeien van de beste kwaliteit. Eerst ontkronen we ze stuk voor stuk met de hand. Daarna zetten we ze dras met zelfgestookte brandewijn. Dit laten we trekken totdat de juiste smaakintensiteit is bereikt. Dat is belangrijk omdat de vrucht hierdoor zijn eigen karakter behoudt.

Vervolgens halen we de vruchten twee keer over in een distilleerketel. Het resultaat is een aardbeien esprit. Letterlijk: de geest van de aardbeien. Met suikers vervolmaken we het product. Het resultaat is een karakteristieke aardbeienlikeur. Uitgesproken aardbei, maar zonder kunstmatige snoepjessmaak. Tongstrelend!

Crème de Mocca – Koffielikeur 28%

In onze mokkalikeur streven we niets anders na dan de smaak van zuivere koffie. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar dat is het niet. Koffiebonen worden namelijk amper nog gestookt, dus goede echte koffielikeuren zijn tegenwoordig een zeldzaamheid.

Een goede koffielikeur is afhankelijk van topkwaliteit koffiebonen, een goede brander en contrast. Voor dit contrast zijn minstens drie soorten bonen nodig, met sterk uiteenlopend karakters. Onze brander is een traditionele Amsterdamse koffiebrander. Hij brandt de door ons geselecteerde fijne bonen heel licht en levert ze warm bij ons af. Wij zetten de warme bonen direct onder de brandewijn, zodat ze niets van hun specifieke ‘breuk’ aroma verliezen.

Met distillaten uit het Caribische gebied, geraffineerd gestookte rum, palmsuiker en gebrande suiker verfijnen we onze Crème de Mocca tot een onweerstaanbare koffielikeur.

Proef deze Koffielikeur ook in onze likeurbonbons. Een extra lekkere, ouderwetse traktatie naast de likeur en een kopje koffie. Of gewoon zo bij de thee.

Tips: Crème de Mocca smaakt goddelijk op ijs, helemaal in combinatie met Advocaat. U kunt er ook een overheerlijke Mokum Koffie® mee bereiden.