Rozenijs (parfait)
Ingrediënten voor 8-9 personen:
Parfait:
250 gram suikerstroop (zie onderstaand recept Suikerstroop*)
1 eetlepel Roosje Zonder Doornen Esprit (of 4 eetlepels Roosje Zonder Doornen likeur)
3 dl. slagroom
9 eidooiers (totaal circa 180 gram)
Garnering:
9 roosjes van marsepein
Roosje zonder doornen Esprit verstuiver
geslagen room.
Werkwijze:
Scheidt de dooiers van de eiwitten en verwarm ze met de koude suikerstroop voorzichtig roerend au-bain-marie tot ze binden. Klop de massa daarna schuimig met een staafmixer (temperatuur dient onder de 65 graden te blijven). Koel het mengsel daarna af in een koud waterbad en blijf kloppen. Voeg de Rozenesprit toe en vervolgens de stijf geslagen room. In vormpjes gieten en invriezen.
* Voor 1 kilo suikerstroop van circa 26 graden Beaumé: kook 470 gram suiker, 530 ml. water en wat druppels citroensap tot siroop.
Afwerking: Garneer met een toefje slagroom en een marsepeinen roosje. Spray aan tafel 1 keer met onze Roosje Zonder Doornen parfumverstuiver. Serveer er een glaasje Roosje Zonder Doornen likeur bij.