Appel esprit – 60%

Werken met vers fruit vereist kennis van de ontwikkeling van smaken. Met fruit worden de beste smaakresultaten bereikt indien gewerkt wordt met contrasten. Goed appelgebak wordt ondersteund met Poire Williams esprit. Perengebak wordt extra bijzonder met appel esprit. Zelfs de beste Normandische Calvados is voor 30-40 procent gestookt van peren!
Appel esprit is te verwerken in vruchtengebak, appelmoes, bavaroises, ijs, bonbons en niet te vergeten in uitdagende combinaties met wild, vooral fazant.

Tip:     Probeer voor uw appeltaarten, appelmoes ook eens onze kaneel esprit en boerenjongens. U bereikt met beide producten een ongekend smaakeffect.

Anijs esprit – 60%

Anijs werd in veel producten gebruikt, maar is tegenwoordig in de vergetelheid geraakt. De geur van anijs oefent op veel mensen aantrekkingskracht uit, zonder dat zij zich dat bewust zijn. Anijs werkt kalmerend, vandaar de vroeger veel gedronken anijsmelk.
In keukens is anijs een onopmerkzame verleider in de dressing van groene sla en in koekjes. Een paar druppels (5 gram per 1000) in de romige vissausen geeft een verrassend resultaat

Tip: Voeg enkele druppels (3-5 gram per 1000) toe aan uw slagroomproducten (ook ijs) en uw klanten zullen verbaasd zijn over uw verrukkelijke slagroom.

De anijs wordt niet waargenomen, wel de verfijndere slagroomsmaak.