Kwartier na vijfen
Kwartier na vijven is een likeur die vroeger in buurtcafé’s rond ging tijdens het borreluur.
Samengesteld uit een esprit van pomerans appelen, een trek van verse sinaasappelen en het sap van citroenen vermengd met brandewijn.
Kwartier na vijven is een likeur die vroeger in buurtcafé’s rond ging tijdens het borreluur.
Samengesteld uit een esprit van pomerans appelen, een trek van verse sinaasappelen en het sap van citroenen vermengd met brandewijn.
De naam van deze likeur spreekt voor zich: het is een vloeibare beschuit met muisjes die gedronken wordt bij de geboorte van een kind. Kraamanijs is bovendien een aangename smaakmaker in zuivelproducten zoals yoghurt.
De belangrijkste grondstof van Kraamanijs is de anijsplant uit Alicante, waarvan we zowel het zaad als de knoppen gebruiken. Het is geen makkie om deze likeur op een gezonde manier te bereiden: het stoken van een goede anis die geen ‘melk’ wordt als je hem met water vermengt, vereist een grote mate van vakmanschap.